fbpx

Sfaturi de curatare pentru a prelungi viata plaselor antiinsecte

Plasele anti tantari si antiinsecte sunt eficiente impotriva insectelor care pot patrunde in casa pe timpul sezonului cald si opresc impuritatile, praful si polenul care pot cauza alergii de sezon.

Intretinerea plaselor antiinsecte nu trebuie neglijata, procedurile corecte de curatare ajuta la evitarea degradarii materialelor si previn ruperea. Curatarea periodica se poate face foarte simplu; chiar in propria casa de catre dumneavoastra.

De regula, curatarea unei plase de tantari nu implica costuri sau eforturi speciale, dar in functie de montarea acesteia este bine de retinut ca se pot folosi anumite ustensile.

Plase tip plisse

Pe langa designul elegant si modern, aceste plase sunt si foarte usor de curatat, necesitand o intretinere minima. Daca ati optat pentru o plasa antiinsecte tip plisse, efortul pe care trebuie sa il depuneti pentru curatarea ei este minim.

1. Sita  se spala cu apa calda, cu ajutorul unui burete.

2. In cazul in care sita este foarte murdara, puteti pune in apa cateva picaturi de detergent lichid sau detergent de vase si sa-l lasati sa actioneze pe plasa antiinsecte.

3. Se sterge sita usor, cu o carpa uscata.

Atentie! Asigurati-va ca plasa este complet intinsa inainte de a incepe curatarea acesteia si evitati folosirea periilor rigide sau a aspiratorului.

Plase tip rulou

Acest tip de plase nu necesita demontarea pe timp de iarna, ceea ce le confera un plus de durabilitate. Caseta in care se strange sita este unul dintre cele mai importante avantaje ale acestei plase. Datorita protectiei impotriva extremelor climatice se diminueaza riscul aparitiei unor defectiuni.

1. Curatarea acestor plase se face ca si in cazul celor tip plisse cu apa si un burete, prin frecare usoara.  

2. Evitati folosirea aspiratorului la intensitate mare sau a dispozitivelor cu peri rigizi care pot rupe ochiurile plaselor.

3. Se poate folosi un pulverizator cu detergent pe toata suprafata plasei, dupa care se sterge cu o carpa curata si uscata.

Pentru o curatare mai usoara puteti opta pentru o perie speciala compusa din doua parti, una cu burete moale, iar cealalta cu fire nu foarte dure, pentru a curata cat mai bine praful si impuritatile depuse intre ochiurile foarte fine.

Plase pe balamale

Plasele antiinsecte pe balamale se pot curata la fel ca plasele tip plisse sau rulou, sau se poate demonta complet rama mobila din balamale pentru a fi spalata separat.

Se pot spala direct in cada, sub jet de apa calda cu un burete, prin frecare usoara.

Atentie! Tipul de prindere clasic, pe balamale este cel care poate ridica cele mai multe dificultati in timpul curatarii, din cauza posibilelor deformari ale ramei. Nu aplicati presiune pe rama si evitati lovirea acesteia in timpul transportarii dintr-o incapere in alta si pe parcursul demontarii.