Termeni si Conditii

Bine ati venit pe site-ul www.practix.ro!

Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare ale acestui website, prezentate in cele ce urmeaza.

Practix isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui website, precum si “Termenii si conditiile” si “Politica de confidentialitate” asociate website-ului, fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune, pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

 1. Informare

Website-ul www.practix.ro apartine companiei Kondor Invest, societate romana cu sediul in Bucuresti, str. Lucacesti, nr. 19A, sector 6, ce poate fi contactata la adresa de e-mail: vanzari@practix.ro, care are calitatea de autor, proprietar si administrator al acestuia.

S.C. Kondor Invest S.R.L.

Date de identificare

Adresa: Bucuresti, Strada Lucacesti, Nr. 19A, Sector 6, cod 060244.

Inregistrare Registrul Comertului: J40/4140/2003, CIF RO15315910.

Unicredit Tiriac Bank – Cont: RO28 BACX 0000 0006 9442 0000

Capital social: 111000 lei

In cazul in care aveti orice solicitare referitoare la procesul de vanzare, precum si la produsele si serviciile Practix, ne puteti contacta la numarul de telefon 0372.508.276, de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00 – 18:00.

 2. Prin utilizarea acestui Site, sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare.

Prin utilizarea site-ului http://www.practix.ro si/sau al oricarui alt serviciu si/sau produs oferit, se considera ca ati citit, inteles si acceptat integral termenii si conditiile de utilizare ale site-ului. Accesul si utilizarea acestui Site sunt supuse tuturor legilor si regulamentelor aplicabile. Daca nu sunteti de acord sau nu acceptati, fara limitari sau calificari, Termenii si Conditiile de Utilizare ale acestui Site, va rugam sa parasiti acest Site.

 3. In cuprinsul acestui site, urmatorii termeni vor insemna:

PRACTIX – denumirea comerciala a S.C. Kondor Invest S.R.L., societate romana cu sediul in Bucuresti, str. Lucacesti, nr. 19A, sector 6, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/4140/2003, cod unic de inregistrare fiscala RO15315910.

SITE – domeniul www.practix.ro si subdomeniile acestuia.

CUMPARATOR – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce primeste o oferta de pret din partea companiei, este de acord cu aceasta prin semnarea unui contract si a unei anexe ce cuprinde specificatii ale produselor solicitate si este inscrisa in partea introductiva a facturii/ofertei sub titlul Client (sau imputernicitul acestuia).

VANZATOR – societatea comerciala S.C. Kondor Invest S.R.L., societate romana cu sediul in Bucuresti, str. Lucacesti, nr. 19A, sector 6, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/4140/2003, CIF RO15315910, inscrisa in partea introductiva a facturii sub titlul de Furnizor.

PRODUSE SI SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Oferta si transformate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate respectiv prestate de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI si sunt reprezentate prin produse si accesorii pentru inchiderea spatiilor rezidentiale sau industriale si izolare, achizitionate de catre Cumparator, care corespund caracteristicilor din Anexa, caracteristici care au fost agreate de Cumparator prin semnarea Anexei si inscrise in comanda.

COTATIE DE PRET – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul ii transmite Cumparatorului detalii despre pret si caracteristicile produselor solicitate, in baza unor dimensiuni/detalii transmise de Cumparator.

COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Produsele si Serviciile, iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii, care corespund caracteristicilor din Anexa, caracteristici care au fost agreate de Cumparator prin semnarea Anexei,  si sa faca plata acestora.

CONTRACT – un document (contract) incheiat intre Vanzator si Cumparator, cu sau fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

ANEXA – un document incheiat intre Vanzator si Cumparator ce cuprinde caracteristici ale produselor si serviciilor achizitionate si observatii despre Comanda, cu sau fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

SPECIFICATII – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda/Anexa.

CONTINUT

–    toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;

–    continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

–   orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

–    informatii legate de Produsele si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

–    date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

DOCUMENT – prezentele Termene si Conditii.

NEWSLETTER – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Produselor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Drepturile consumatorilor sunt prevazute In Legea nr. 449/2003 din 12.11.2003, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, publicata In Monitorul Oficial, Partea I nr.812 din 18.11.2003, in special in art. 9-14 si nu sunt afectate prin acesti Termeni si Conditii.

 4. Documente contractuale

4.1. Prin trimiterea unei Cereri de cotatie de pret pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

4.2. Notificarile primite de catre Cumparator, dupa trimiterea unei cereri de cotatie de pret, au rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (prin e-mail) sau telefonic.

4.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea si/sau caracteristicile Produselor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Produse si/sau Servicii din Comanda  va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului.

4.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul semnarii lui si a Anexelor acestuia atat de catre Cumparator, cat si de catre Vanzator.

4.5. Documentul, caracteristicile si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator in Anexa vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Produsele achizitionate.

5. Procesul si politica de vanzare

5.1. Transmiterea/plasarea unei comenzi nu se face prin intermediul acestui Site deoarece produsele Practix sunt realizate conform specificatiilor clientilor.

Primul pas consta in transmiterea unui document electronic prin e-mail cu informatii despre Produsele si Serviciile solicitate telefonic sau prin intermediul cererii cotatiei de pret si un pret estimativ al acestora.

Ulterior, o echipa Practix, se deplaseaza la domiciliul Cumparatorului pentru obtinerea cotelor exacte ale produselor solicitate si stabilirea caracteristicilor finale, cote si caracteristici care sunt trecute in Anexa contractului. Caracteristicile si cotele finale ale produselor sunt agreate de Cumparator prin semnarea Anexei si contractului.

5.2. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata in momentul semnarii contractului si anexei/anexelor privind Produsele si Serviciile solicitate de catre Vanzator si Cumparator, cu sau fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului si confirmarii platii avansului comenzii.

Pentru motive justificate, Practix isi rezerva dreptul de a anula o comanda sau de a refuza livrarea ei si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Cumparatorului pe Site, telefonic sau in fata reprezentantilor companiei, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Practix. In oricare dintre aceste cazuri, Cumparatorul se poate adresa companiei la numarul de telefon 0372.508.276, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.

5.3. Comanda se considera valida numai dupa semnarea Anexei, la pretul, cantitatea, configuratia, cotele si termenele stabilite si completate in Anexe. Prezentele termene si conditii generale de vanzare si Anexele incheiate vor sta la baza Contractului, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator, Procesele verbale de receptie a produselor si documentele fiscale. (Factura de marfa si/sau Factura de servicii).

5.4. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

5.5. Practix poate publica pe Site informatii despre Produse si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

5.6. Toate tarifele aferente Produselor si/sau Serviciilor mentionate pe Site sunt estimative. Pretul final este cel mentionat in Anexa/Anexele contractului, deoarece Produsele si /sau Serviciile au cote si caracteristici specifice.

5.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Obiectul contractului

Il constituie executarea, vanzarea, livrarea si montarea PRODUSELOR, respectiv prestarea SERVICIILOR, in conformitate cu caracteristicile stipulate in Anexele contractului, la pretul, cantitatea, configuratia, cotele si termenele stabilite de comun acord de catre parti, prevazute in Anexe.

Produsele care fac obiectul prezentului Contract vor fi livrate si montate de Vanzator la locul indicat de Cumparator si prevazut in Anexe.

Vanzatorul va executa si/sau va conduce executia lucrarilor contractate pana la receptia si predarea lucrarilor catre Cumparator sau reprezentantul acestuia.

Comanda clientului

Clientul transmite o cotatie de pret sau solicita telefonic o cotatie de pret pentru produsele dorite si i se transmite un document electronic ce cuprinde o cotatie estimativa de pret. Comanda se considera valida numai dupa semnarea Anexei, la pretul, cantitatea, configuratia, cotele si termenele stabilite si completate in Anexe.

Pretul contractului

Il constituie pretul vanzarii Produselor, respectiv prestarea Serviciilor in conformitate cu cantitatea, configuratia, cotele si termenele de productie, de livrare si de montaj si va fi mentionat in Anexe.

Modalitati de plata

Modul de plata, scadenta platilor, precum si orice alt detaliu privind plata vor fi prevazute in Anexe. Tot in Anexe se va mentiona avansul achitat de Cumparator la semnarea Contractului sau termenul de plata al acestuia, in cazul platii avansului prin banca.

Plata se poate face prin: ordin de plata (in baza facturii proforme emise de Vanzator), POS (conform pretului Contractului stipulat in Anexa, la un reprezentant Practix care incheie contractul/Anexa),  numerar la semnarea contractului si Anexelor (plata va fi facuta in lei conform pretului Contractului stipulat in Anexa si se va face la un reprezentant Practix care incheie contractul/Anexa). Modalitatea de plata cu numerar nu este disponibila pentru comenzi a caror valoare cu TVA este mai mare de 5000 Lei.

Durata executiei

Durata executiei Produselor si termenul finalizarii si livrarii lor sunt cele specificate in Anexele contractului.

In cazul in care partile stabilesc achitarea unui avans, termenul de executie incepe sa curga de la data incasarii efective a avansului de catre Vanzator. In cazul in care  plata avansului se efectueaza prin banca, data incasarii efective se considera data alimentarii contului Vanzatorului cu intreaga suma stabilita ca avans de catre parti.

Montajul produselor

Reprezinta punerea in stare de functionare a produsului si/sau produselor cuprinse in Comanda Clientului in stare validata, in conformitate cu specificatiile si cotele din Anexele contractului.

Livrarea si montajul produselor sunt gratuite in Bucuresti – Ilfov.

 6. Politica de returnare

Potrivit OUG nr. 34/2014, articolul 16, aliniatul c), sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale, produsele confectionate dupa specificatiile si instructiunile Cumparatorului sau personalizate distinct pentru acesta.

De asemenea, sunt exceptate de la exercitarea dreptului de retur urmatoarele: serviciul de montaj al produselor daca Cumparatorul a exprimat in prealabil acordul expres pentru executarea acestora, produsele care se pot deterioara sau degrada rapid, produsele ce sunt parte a unui ansamblu si nu pot fi, prin natura acestora, separate de alte elemente componente.

7. Garantie si service

7.1.  S.C. Kondor Invest S.R.L., societate romana cu sediul in Bucuresti, str. Lucacesti, nr. 19A, sector 6, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/4147/2003, cod unic de inregistrare fiscala RO15315910, asiguram si garantam conformitatea bunurilor achizitionate precum si eventualele vicii ascunse, declarand pe propria raspundere, conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 1.022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca produsele comercializate nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu Legea nr. 608 din 31 octombrie 2001 privind evaluarea conformitatii produselor, publicata in Monitorul Oficial cu numarul 712 din data de 8 noiembrie 2001, documentatia de executie a fabricantului si standardelor romanesti.

7.2.  S.C. Kondor Invest S.R.L. se angajeaza sa livreze produsul conform cu descrierea din cadrul site-ului www.practix.ro si cu calitatile si caracteristicile inscrise in Anexe. Practix este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa de conformitate existenta la momentul livrarii produselor. In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, aducerea produsului la conformitate. Produsul este considerat neconform daca nu are calitatile si caracteristicile specificate in Anexa. Raspunderea vanzatorului este angajata daca lipsa de conformitate a produsului apare intr-un termen de 2 ani calculat de la data livrarii si daca Cumparatorul informeaza Vanzatorul despre aparitia lipsei de conformitate in termen de 2 zile de la data la care a constatat-o. In cazul in care la livrare se constata o lipsa de conformitate a unui produs din Anexa, Cumparatorul are dreptul de a cere repararea intr-o perioada rezonabila sau inlocuirea produsului. Daca aceste operatii nu sunt posibile, Cumparatorul are dreptul de a cere sa beneficieze de o reducere corespunzatoare a pretului sau de rezolutiunea contractului privind acel produs neconform. Cumparatorul este obligat sa anunte lipsa unei componente inainte de inceperea montajului si sa pastreze documentele care insotesc produsele si produsele in starea in care le-a primit in vederea verificarii si inlocuirii. Vanzatorul nu isi asuma nicio raspundere pentru executia si consecintele serviciilor de manipulare, transport, montaj si instalare executate de terti, atunci cand produsul a fost deteriorat sau nu au fost respectate instructiunile producatorului. Vanzatorul nu isi asuma nicio raspundere privind consecintele pe care le-ar avea utilizarea sau intretinerea gresita a produselor, datorate nerespectarii instructiunilor producatorului. Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului Cumparatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate.  Lipsa Certificatului de Garantie trebuie semnalata in maxim 48 de ore de la data livrarii produselor. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata In considerare, indiferent de motiv.

7.3.  S.C. Kondor Invest S.R.L. acorda garantie care incepe de la data livrarii si montajului produselor astfel:

 • Rulouri Exterioare Aluminiu*: produse 60 luni, montaj 24 luni
 • Rulouri Exterioare PVC**:  produse 12 luni, montaj 24 luni
 • Plase Antiinsecte: produse 24 luni, montaj 24 luni
 • Copertine Premium: produse 24 luni, montaj 24 luni
 • Copertine Basic: produse 12 luni, montaj 12 luni
 • Grilaje Metalice: produse 24 luni, montaj 24 luni
 • Usi de Garaj Sectionale: produse 24 luni, montaj 24 luni
 • Usi de Garaj Tip Rulou: produse 60 luni, montaj 24 luni
 • Automatizari Porti/Bariere: produse 36 luni, montaj 24 luni
 • Tamplarie PVC***: PVC 120 luni, Feronerie 60 luni, Sticla 24 luni, montaj 60 luni
 • Rolete Textile: produse 24 luni, montaj 24 luni
 • Pereti antivant: produse 36 luni, montaj 24 luni

* Garantia nu acopera snurul sau banda sistemului de actionare manual, bateria telecomenzii sistemului de actionare automat, ruperea lamelelor sau a agrafelor de prindere (WMA 130-190) din cauza inghetului covorului de lamele.

*** Garantia nu inlcude spargerea sticlei dupa data receptiei produselor, in bune conditii.

Aparitia condensului  intre foile de sticla reprezinta un defect de fabricatie si atrage dupa sine inlocuirea sticlei fara niciun cost suplimentar din partea clientului.

Data inceperii garantiei este data semnarii procesului-verbal de receptie. Garantia se acorda cu conditia respectarii prescriptiilor de punere in functiune, de intretinere si de garantii.

Garantia se refera exclusiv la defectele ascunse ale materialului sau accesoriilor, precum si la eventualele defecte de fabricatie. Nu intra in cadrul remedierilor gratuite eventualele zgarieri ale materialului sau orice alte defectiuni datorate unei intretineri sau manipulari necorespunzatoare.

7.4.  Orice reclamatie va fi insotita de factura de marfa si certificatul de garantie. In termenul de garantie Cumparatorul are dreptul de a cere repararea gratuita, intr-o perioada rezonabila sau inlocuirea produsului cu deficiente calitative, daca aceste deficiente nu sunt cauzate de nerespectarea de catre Cumparator a instructiunilor de utilizare si intretinere. In functie de natura reclamatiei si a defectiunii, Vanzatorul isi va impune sa repare sau sa inlocuiasca produsul, pe durata garantiei intr-un termen maxim de 30 de zile.

7.5.  Furnizorul este obligat sa asigure repararea sau inlocuirea gratuita a produselor ce fac obiectul prezentului certificat, dupa expirarea termenului de garantie, in cazul in care defectiunea se datoreaza unor vicii ascunse, confirmate prin expertize tehnice efectuate de un organism neutru si aparute in cadrul duratei medii de utilizare a acestora. Durata medie de utilizare a produselor comercializate este de 10 ani.

7.6.  Durata termenului de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la data la care consumatorul a reclamat defectarea produsului si pana la data repunerii acestuia in starea de functionare. Produsele inlocuite in cadrul termenului de garantie vor beneficia de un nou termen de garantie care curge de la data inlocuirii.

7.7.  In perioada pana la data livrarii, indiferent de achitarea partiala sau integrala a comenzii, produsele sunt in proprietatea Vanzatorului, pana la livrarea efectiva a acestora. Livrarea efectiva este confimata prin semnatura de primire a Cumparatorului pe procesul verbal de receptie pentru comenzile expediate cu echipa interna de livrare sau documentul de transport furnizat de curier.

7.8.  Instructiuni privind manipularea, transportul si depozitarea produselor

Produsele se manipuleaza cu atentie fara a se zgaria sau deteriora, atentie sporita acordandu-se incarcarii in mijlocul de transport. Produsele vor fi transportate cu grija, vor fi bine asigurate si vor avea elemente de distantiere intre ele. Depozitarea se va face intr-un loc cat mai ferit de umiditate si de lumina directa a soarelui.

7.9.  Instructiuni privind utilizarea si intretinerea produselor

Cumparatorul va avea grija ca personalul angajat in vederea refacerii zidariei (daca este cazul) sa nu deterioreze produsele.

Curatarea produselor se va face fara a se folosi elemente metalice; pentru aceasta se vor folosi materiale moi, care sa nu produca deteriorari (zgarieturi) produselor; sunt recomandate produse de curatare pentru materiale plastice.

Lipirea de produse tip scotch (banda adeziva) sau alte materiale similare nu este recomandata, putand conduce la aparitia de pete inestetice.

Nu este permisa gaurirea produselor. Aceasta se va face numai de catre Vanzator (daca este cazul!), orice alta interventie putand conduce la pierderea proprietatilor pe care le au sistemele furnizate. Este recomandat ca intre partea mobila a produselor si glafuri, etc, sa nu se interpuna in momentul in care sunt actionate, alte obiecte dure care ar putea sa le deformeze.

Nu este recomandata aplicarea unor sarcini asupra partii mobile a produselor, indiferent de tipul acestora, (ex.agatarea de materiale textile, umerase,etc.) aceasta putand conduce la defectiuni ale mecanismului de inchidere.

Fluctuatiile de curent electric pot afecta grav buna functionare a produselor actionate cu motor. Este interzisa folosirea produselor actionate electric in timpul unor astfel de fluctuatii ale curentului electric.

Este interzisa interventia asupra produselor de catre persoane neautorizate, aceasta ducand la pierderea garantiei.

 8. Cesiunea contractului

Cesionarea contractului este posibila numai cu acordul scris al partilor contractante.

 9. Forta majora

Forta majora exonereaza de raspundere partile, in cazul neexecutarii partiale sau totale, ori a executarii necorespunzatoare a obligatiilor asumate prin Contract.

 10. Legea aplicabila – jurisdictia

CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Vanzatorului.

 11. Descrierea serviciului

www.practix.ro a fost realizat pentru a oferi servicii de informare, in mod gratuit, asupra produselor si serviciilor Practix, tuturor celor care acceseaza acest Site. Alte servicii care vor fi implementate, in timp, in cadrul Site-ului sunt supuse acelorasi conditii, in afara de cazul in care acestea nu au conditii de folosire distinct formulate. Utilizatorii au acces gratuit la serviciile Practix.

www.practix.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona utilizarea oricarui serviciu al site-ului in interes comercial.

Prin utilizarea Site-ului sunteti de acord sa nu folositi niciun sistem automat, care acceseaza site-ul intr-o maniera care trimite mai multe mesaje de cereri site-ului www.practix.ro  intr-o perioada de timp, rezonabila pentru ca o persoana sa poata sa utilizeze aceasta conventie.

www.practix.ro poate derula in orice moment campanii publicitare si/sau promotii, in orice sectiune din site. Campaniile si promotiile derulate in Site nu necesita acordul vizitatorilor sau utilizatorilor site-ului. Spatiile si dimensiunea campaniilor publicitare si promotiilor nu necesita acordul vizitatorilor si pot fi schimbate oricand fara anuntarea prealabila.

12. Drepturi de autor

Dreptul la copyright pentru informatiile existente pe acest site este detinut exclusiv de www.practix.ro, autorul acestui website, care beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislatiei romane si internationale in vigoare.

In baza acestor drepturi si in lipsa altor notificari, toate materialele si anume: logo-uri, imagini, ilustratii, design-uri, icon-uri, fotografii, inregistrari audio/video, text, etc. sunt proprietatea Practix si pot fi licentiate pentru a fi folosite numai de catre acesta.

Reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui website este permisa si considerata legala in urmatoarele conditii:

 • materialul reprodus sau citat de pe site-ul www.practix.ro va fi prezentat ca provenind numai de pe acest site si din nicio alta sursa si nu va fi atribuit utilizatorului;
 • reproducerea sau citarea va fi insotita de una dintre specificarile:

–          sursa: site-ul Practix, furnizor de solutii practice pentru casa, gradina si afacerea ta;

–          sursa: www.practix.ro;

–          conform website-ului furnizorului de solutii pentru casa, gradina si afacere, Practix

–          orice alta formulare clara, care are acelasi sens cu cel al formularilor enuntate anterior;

 • materialul reprodus sau citat nu va fi modificat si nu se vor selecta anumite fragmente care, prin extragere din context, isi vor modifica intelesul.

 13. Licente de utilizare

Practix ofera acces liber la site-ul www.practix.ro si la toate materialele existente in cuprinsul acestuia.

Niciun material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara acordul prealabil, comunicat in scris de catre Practix.

Materialul si continutul site-ului www.practix.ro sunt proprietatea Practix si a furnizorilor sai si se refera la: logo, text, imagini, filme si oricare alte informatii, prezentate sub orice forma. Orice litigiu survenit in legatura cu www.practix.ro este supus legilor de drept comun din Romania.

Practix va ofera o licenta limitata pentru accesul/utilizarea acestui website, care nu include:

 • vanzarea sau utilizarea in scopuri comerciale a informatiilor prezente pe website;
 • reproducerea, duplicarea, copierea, distribuirea si arhivarea in scopuri comerciale a logo-urilor, imaginilor, ilustratiilor, design-urilor, icon-urilor, fotografiilor, inregistrarilor audio/video, textelor, etc. fara un acord clar prealabil si in scris din partea Practix.

Este interzis sa folositi Site-ul pentru a afisa sau transmite orice fel de material ce are caracter amenintator, fals, inselator, abuziv, de hartuire, licentios, calomniator, vulgar, obscen, scandalos, instigator, pornografic sau profanator, sau orice alt tip de material care poate constitui sau incuraja un comportament ce va putea da nastere unei infractiuni, sau ar putea conduce la raspundere civila, sau ar incalca in alt mod legea.

Nerespectarea acestor termeni si conditii atrage dupa sine raspunderea civila sau penala, in concordanta cu normele legale in vigoare.

14. Marci

Marca Practix este o marca inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. Utilizarea acestei marci, a domeniului sau a denumirii Practix fara permisiunea prealabila scrisa a Practix este interzisa si atrage dupa sine pedeapsa prevazuta de legislatia in vigoare.

Utilizarea mentionata anterior presupune folosirea directa sau “ascunsa” (de tipul, dar nu limitata exclusiv la, meta tag-uri sau alte tipuri de tehnici de cautare web sau de indexare)  a marcii, domeniului sau denumirii Practix.

15. Date cu caracter personal

15.1.  Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, S.C. Kondor Invest S.R.L., societate romana cu sediul in Bucuresti, str. Lucacesti, nr. 19A, sector 6, ce poate fi contactata la adresa de e-mail: vanzari@practix.ro, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati. 

15.2.  Scopul colectarii datelor este alcatuirea unei baze de date in scopul informarii despre organizarea campaniilor promotionale, actiuni de reclama, marketing si publicitate. Nu sunteti obligat sa furnizati datele, acestea fiind necesare pentru aducerea la cunostinta a campaniilor promotionale, in scop de reclama, pentru actiuni de marketing si publicitate si pentru accesul la facilitati suplimentare.

15.3.  Prin completarea datelor in formularul de Cerere cotatie de pret sau de Contact declara se accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date Practix, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 15.2.

15.4.  Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata S.C. Rooldoor Systems SRL, societate romana cu sediul in Bucuresti, str. Lucacesti, nr. 19A, sector 6, ce poate fi contactata la adresa de e-mail: vanzari@practix.ro. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

www.practix.ro se angajeaza sa nu trimita spam (mesaje comerciale pentru care nu are acceptul prealabil explicit al utilizatorului).

15.5.  Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

16. Garantii si exonerarea de raspundere

Practix nu garanteaza ca website-ul www.practix.ro, serverele pe care este gazduit sau downloadarea materialelor de pe website nu prezinta riscul de virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator si este liber de orice raspundere pentru eventuale daune directe sau indirecte cauzate de accesarea/vizitarea/utilizarea site-ului sau a informatiilor de pe site.

Practix nu este raspunzator de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe website. Practix nu acorda niciun fel de garantie pentru continutul si utilizarea acestui website.

Practix nu este si nu poate fi facut raspunzator pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale website-ului www.practix.ro sau ale continutului sau.

 17. Securitate

Realizarea sau tentativele de realizare a actiunilor neautorizate: utilizarea abuziva, frauduloasa, accesul neautorizat, blocarea accesului, reproducerea, duplicarea, copierea, distribuirea si arhivarea in scopuri comerciale a logo-urilor, imaginilor, ilustratiilor, design-urilor, icon-urilor, fotografiilor, inregistrarilor audio/video, textelor, etc. fara un acord clar prealabil si in scris din partea Practix vor fi pedepsite conform legii in vigoare.

18. Drepturile utilizatorilor

Practix isi ia angajamentul de a incerca sa furnizeze numai informatii complete, reale si recente. Cu toate acestea, Practix nu isi asuma raspunderea pentru eventuale inconsecvente, inadvertente sau omisiuni in ceea ce priveste continutul site-ului.

De asemenea, Practix nu poate fi facut responsabil pentru inadvertentele care ar putea aparea intre informatiile furnizate de site-ul www.practix.ro si legislatia din tara dumneavoastra.

Utilizati acest site pe propria responsabilitate. Nici compania, directorii sau managerii, nici agentii sai sau tertii implicati in crearea, producerea sau livrarea Site-ului nu sunt responsabili pentru daunele directe, indirecte, punitive, incidentale, speciale, logice sau alte daune legate de utilizarea acestui site sau a continutului indiferent daca se realizeaza pe baza unui contract, responsabilitate stricta sau alta modalitate, chiar cu avertizarea privind posibilitatea unor astfel de daune.

19. Politica de cookie

Folosim fisierele tip cookies pentru a va oferi cea mai buna experienta de utilizare a site-ului. Navigand in Site ori ramanand doar pe aceasta pagina va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Folosim Google Analytics, un serviciu de analiza web furnizat de Google. Google Analytics foloseste “cookies”, care sunt fisiere text plasate in computer, pentru a ajuta site-ul sa analizeze modul in care utilizatorii il folosesc. Informatiile generate de cookie-ul cu privire la utilizarea de catre dvs. a site-ului (inclusiv adresa dvs. IP), vor fi transmise si stocate de Google pe serverele din Statele Unite. Google va folosi aceste informatii in scopul de a evalua utilizarea de catre dvs. a site-ului www.practix.ro, intocmirea rapoartelor de cercetare ale site-ului pentru operatorii de site si furnizarea de alte servicii legate activitate si de utilizarea internetului pe www.practix.ro. Google poate transfera aceste informatii unor terte parti, in cazul in care acest lucru este solicitat prin lege, sau in cazul in care terte parti afecteaza procesul de informatii cu privire la numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. de IP cu orice alte date detinute de catre Google.

Aveti dreptul sa refuzati utilizarea de cookie-uri prin selectarea setarilor corespunzatoare in browser-ul dvs. Va rugam sa retineti ca anumite parti alte site-ului nu vor mai functiona corect daca stergeti toate cookie-urile.

AVANTAJELE CLIENTILOR PRACTIX