fbpx

Rulouri transparente, o solutie practica pentru spatii de fumat in aer liber

Legea antifumat este una dintre cele mai controversate legi adoptate in ultima perioada. Fie ca sunt de acord sau nu cu noua legislatie care intra in vigoare incepand cu 16 martie, proprietarii de localuri din toata tara vor fi obligati sa interzica fumatul in spatiile publice inchise. Rulourile transparente sunt o solutie practica pentru baruri, terase si alte spatii publice afectate de aceasta lege, care au la dispozitie o perioada de doar cateva saptamani pentru a amenaja un spatiu pentru fumat.

Avantajele instalarii rulourilor transparente in locurile pentru fumat

Rulourile transparente sunt cea mai practica si eficienta solutie pentru proprietarii de localuri, atat din punct de vedere al durabilitatii, cat si al costurilor de amenajare. Acestea pot fi instalate pentru a forma o camera in continuarea a doi pereti deja existenti (astfel se respecta legea care defineste drept spatiu inchis o camera cu mai mult de trei pereti).

  1. Rulourile transparente sunt usor de montat. Pentru ca timpul pe care patronii de localuri il au la dispozitie pentru a amenaja spatii pentru fumat este scurt, montajul rapid al rulourilor transparente este unul dintre cele mai importante avantaje ale acestora. Acest tip de rulouri se instaleaza in cateva ore, fara a se face mizerie in spatiul de lucru.
  2. Rulourile transparente permit incalzirea spatiului. Un alt avantaj important al acestei solutii este faptul ca rulourile transparente sunt ideale pentru inchiderea spatiului de fumat, inclusiv pe vreme rece sau ploioasa. Spatiul inchis cu rulouri transparente este protejat de precipitatii si poate fi incalzit.
  3. Rulourile transparente pot fi ridicate sau coborate cu usurinta. Atunci cand vremea se incalzeste, rulourile transparente pot fi ridicate pentru a transforma un spatiu inchis intr-un spatiu in aer liber, in doar cateva minute. Astfel, spatiul pentru fumat devine o terasa perfecta pentru zilele calduroase.

Pe scurt despre legea antifumat

Publicata in monitorul oficial luni 1 februarie, urmeaza sa intre in vigoare in termen de 45 de zile, incepand cu data de 16 martie. Legea prevede interzicerea fumatului in toate spatiile publice inchise, inclusiv baruri, cluburi, cafenele, dar si la locul de munca, in unitati de invatamant, in unitati sanitare sau in locurile de joaca pentru copii, chiar daca acestea sunt amenajate in aer liber.

Este considerat spatiu inchis, orice spatiu care are trei sau mai multi pereti. Astfel, pentru proprietarii de localuri care cauta o solutie rapida pentru amenajarea unui loc de fumat in aer liber, ce poate fi folosit atat pe vreme rece, cat si in caz de ploaie, rulourile transparente sunt cea mai practica solutie.