fbpx

3 motive foarte bune pentru a-ti instala rulouri exterioare

Rulourile exterioare sunt o solutie practica pentru controlul temperaturii si al luminii din camera, accesibila atat pentru apartamentele la bloc, cat si pentru locuintele cu teren privat. Casele mai vechi aveau obloane din lemn la ferestre ca parte a dotarilor standard, insa problema intretinerii lemnului a descurajat in timp aceasta practica. In prezent, alternativa practica, usor de intretinut si superioara din punct de vedere al eficientei sunt rulourile exterioare din aluminiu sau PVC.

1. Rulourile exterioare ofera protectie UV

Perdelele si jaluzelele lasa sa patrunda lumina filtrata. Pentru protectia completa a camerei impotriva razelor UV care pot deteriora mobila sau alte materiale aflate in bataia directa a luminii, rulourile exterioare sunt cea mai eficienta solutie.  Ca un bonus demn de luat in considerare, acestea garanteaza blocarea totala a luminii in timpul somnului, ceea ce garanteaza un somn mult mai odihnitor.

2. Rulourile exterioare te ajuta sa economisesti

Datorita designului inteligent al rulourilor exterioare de ultima generatie, instalarea acestora la toate geamurile locuintei ajuta la economii semnificative, scazand consumul de energie electrica pentru incalzirea sau racirea spatiului.  Conform testelor efectuate pe produsele de top configurate pentru maximul de eficienta, rulourile exterioare reduc costul de caldura cu pana la 10% si consumul de energie electrica pentru aparatele de aer conditionat cu pana la 50%.  Un calcul estimativ apreciaza ca se pot economisi in jur de 300 de lei pe an pentru un apartament de 2 camere, echipat cu aceasta tehnologie de control a luminii si temperaturii.


3. Rulourile exterioare iti garanteaza intimitatea si sporesc siguranta locuintei

Nu in ultimul rand, acest tip de upgrade pentru ferestrele locuintei reprezinta o solutie ideala pentru intimitate atunci cand ferestrele sunt indreptate catre strada, alte locuri publice sau terenul unui vecin. Rulourile pot fi folosite pentru a limita vizibilitatea in apartamentele aflate la parter sau casele care nu sunt protejate de gard solid. Pe langa aspectul intimitatii, instalarea rulourilor exterioare la geamuri contribuie si la siguranta locuintei din doua motive: descurajeaza infractorii, iar sistemele antiefractie cu care pot fi echipate fac foarte dificila ridicarea lor din exterior.