fbpx

3 aspecte de care este bine sa tii cont atunci cand cumperi o usa de garaj

Alegerea usii de garaj este un pas important in finisarea oricarei noi locuinte sau unui garaj nou construit. In functie de specificatiile usii de garaj alese, spatiul astfel inchis poate fi pastrat la o temperatura optima si protejat impotriva incercarilor de intrare prin efractie.

Odata cu dezvoltarea tehnologiei in domeniu,  modelele de usi de garaj cu actionare electrica disponibile pe piata este in crestere.

Pentru a face o alegere bine informata in ceea ce priveste usa de garaj potrivita,  exista cateva criterii de care este recomandat sa tineti cont:

1. Materialul

Materialul din care este realizata usa de garaj afecteaza in mod direct performanta si durata de viata a acesteia.  Exista o varietate mare pe piata in ceea ce priveste materialul, de la usi de garaj din lemn pana la PVC, metal sau aluminiu.  Pentru izolare fonica si termica, lamelele usilor de garaj de tip rulou sunt umplute de obicei cu spuma poliuretanica. In general, este de preferat ca materialul ales sa fie usor, dar rezistent.

Unele materiale, precum lemnul, au nevoie de o ingrijire atenta, de aceea aceste tipuri de usi de garaj nu sunt foarte cautate.

2. Mecanismul de actionare

Tipul de actionare ales afecteaza in mod direct pretul usii de garaj. Usile de garaj cu actionare mecanica si inchidere cu cheie sunt mai accesibile, insa mai putin practice. Pe de alta parte, o usa de garaj cu actionare electrica prin telecomanda este solutia ideala pentru anotimpul rece si situatiile in care vremea este nefavorabila.

La alegerea mecanismului de actionare, trebuie tinut cont de spatiul disponibil in interiorul garajului, unele mecanisme necesitand mai mult spatiu de instalare decat altele. Usile de garaj trebuie sa fie concepute pentru a folosi in mod eficient atat spatiul din interiorul, cat si cel din exteriorul garajului.

Daca se opteaza pentru usile cu mecanism de actionare electric, este important ca acestea sa aiba o optiune de rezerva, in cazul penelor de curent.

3. Pretul

Pretul ar trebui sa fie ultimul criteriu de care se tine cont, dupa ce au fost analizate materialele, durata de viata, tipul de actionare, capacitatea de izolare si optiunile de siguranta. O usa de garaj este o investitie pe termen lung, din acest motiv este important ca pretul acesteia sa fie calculat si in functie de durata de viata preconizata. O investitie initiala mai mica pentru o durata de viata mai scurta, poate insemna ca usa de garaj va trebui sa fie schimbata in doar cativa ani.